Markten en activiteiten

Markten/activiteiten

Sinds enkele jaren wordt het centrum van Beilen weer opgevrolijkt door een aantal jaarlijks terugkerende markten welke vanuit de Stichting Ondernemersfond Centrum Beilen (SOCB) worden georganiseerd. 

Voor de expertise van deze markten is er sinds enige jaren een samenwerking tot stand gekomen met Midden-Drenthe Organisaties uit Hooghalen, welke vele tientallen markten, braderieën, thema-markten en kunstmarkten per jaar organiseren. 

Na het verloop van enkele jaren mogen wij als SOCB spreken van een succesvolle opbouw van markten en een gewaardeerde toevoeging voor ons centrum.

De jaarlijks terugkerende markten zijn:

* voorjaarsmarkt op de dinsdag in de meivakantie

* midzomernacht in juni

* zomermarkten, 6x wekelijks op de dinsdag in de zomervakantie

* Beiler Ummekeer in augustus

* Najaarsmarkt op de dinsdag in de herfstvakantie

* Kerstmarkt in december

Een extra aanvulling zal nog worden gezocht in thema-markten, welke op nader gekozen data mogelijk georganiseerd zullen worden. 

Naast de bovenstaande markten bruist het centrum van Beilen nog meer met onder andere het shanyfestival.

Diverse koren zullen hun liederen en gezangen ten gehore brengen waardoor het centrum van Beilen een groot muzikaal theater is. Elk jaar zal dit uitgevoerd worden in de maand juli

Het sportevenement Sterkste Man van Midden-Drenthe zorgt voor een succesvolle toevoeging voor het centrum van Beilen . Een groep sterk getrainde sportmensen zullen hun krachten tonen op diverse onderdelen waarbij de uiteindelijke winnaar zich een jaar lang de Sterkste Man van Midden-Drenthe mag noemen. Een evenement welke zorgt voor vele druppels van inspanning en waarbij u als publiek zeker gekluisterd zal kijken naar deze krachtinspanningen. 

De Sterkste Man van Midden-Drenthe wordt jaarlijks georganiseerd in augustus.

Ook het grootste kinderfeest van Nederland zal in Beilen zeker niet ontbreken. De intocht van Sinterklaas wordt jaarlijks groots gevierd. Een optocht, zwarte pieten, pepernoten, handjes schudden, zwaaien en natuurlijk de heuse echt Sint een hand geven. Alles is mogelijk tijdens deze intocht. Na het hartelijk welkom heten door de Burgemeester zal de Sint met zijn pieten een gezellige ronde doen door het gehele centrum. Uiteraard mogen we deze man van harte welkom heten in december.

Zo ziet u, het centrum van Beilen bruist.